Sale!
,

ACER palmatum „Deshojo” – Japán juhar

Original price was: 4,800 Ft.Current price is: 3,950 Ft.

Az Acer palmatum Deshojo’ japán juhar egy  kistermetű lombhullató fa vagy bokor. Fő díszítő értékét a levelek színváltozása adja.

Elfogyott

Az Acer palmatum ‘Deshojo’ (japán juhar) jellemzői:

Az Acer palmatum Deshojo’ japán juhar egy lassú növekedésű, kistermetű lombhullató fa vagy bokor. Mutatós, mélyen szeldelt levelei karcsúak, karéjosak. A japán juhar fő díszítő értékét a levelek színváltozása adja, a ‘Deshojo’ levelei tavasszal kihajtáskor kárminvörösek amik a nyár folyamán fokozatosan zölddé fakulnak, gyakran bronzos levélszéllel, ősszel pedig élénk piros, narancssárga színt öltenek. Tavasszal apró piros virágokat hoz, bár ezek díszítő értéke elenyésző, a virágokból őszre szárnyss termések fejlődhetnek. Élénk levélszínével tökéletes kontrasztot alkot zöld lombozatú fákkal, cserjékkel, de szoliterként is alkalmazhatjuk. Kis mérete miatt ajánljuk előkertekbe, kisebb méretű kertekbe is ültetni.

A japán juhar (Acer palmatum ‘Deshojo’) igényei és gondozása:

Napos vagy félárnyékos helyre ültessük. A déli tűző napot kerüljük, mert levelei megéghetnek. Talaja legyen kellően laza, tápanyagban gazdag, humuszos. Kedveli a semleges és savanyú homok és agyagtalajt. Víz és páraigényes.

  • Ajánlott ültetési távolság: 3-4 m
  • Várható végleges magassága: 2,4 – 3 m
  • Kifejlett szélesség: 2-2,5 m
  • Cserépméret: 1.5 literes konténer
  • Szállításkori magassága: 30 – 40 cm
Tömeg 1.3 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart