CALLICARPA bodinieri ‘Profusion’ – Kínai lilabogyó

2,150 Ft

A kínai lilabogyó egy laza ágrendszerű, maximum 2 méter magasra növő, lombhullató díszcserje. Fő díszítő értékét a télen is mutatós lila bogyó termése adja.

Elfogyott

A kínai lilabogyó ( Callicarpa bodinieri ‘Profusion’) jellemzői:

A kínai lilabogyó egy 1,5-2 méter magas, laza ágrendszerű, felfelé törő lombhullató cserje. Hosszúkás hegyes levelei tavasszal és nyáron zöld színűek, ősszel lilásvörösre színeződnek. Nyáron hozza ernyőkbe rendeződött apró halvány lila virágait. A virágokból ősszel élénk lila bogyók fejlődnek ki. A lila bogyók télen is a bokron maradnak, így csodás színt csempésznek kertünkbe a legszürkébb hónapokban is. A bogyók nem mérgezőek, bár rendkívül savanyú  íze miatt fogyasztásra is teljesen alkalmatlan, még a madarak sem eszik meg.  Ültethetjük cserjecsoportokba, évelő ágyások hátterébe, de több tövet egymás mellét ültetve szoliterként is jól mutat.

A kínai lilabogyó ( Callicarpa bodinieri ‘Profusion’) igényei és gondozása:

Fényigényes növény, napos helyre ültessük. Árnyékos helyen kevesebb bogyót hoz, a bokor pedig nyurgábbá válik. Kedveli a tápanyagban gazdag, laza talajt. Közepes vízigényű, száraz időben mérsékelt öntözést igényel. Betegségek, rovarok ritkán támadják. Igénytelen, nagyon könnyű tartású növény. A fiatal töveket extrém hideg esetén érdemes lehet még vastag mulccsal, takarással védeni.  Kora tavasszal metsszük vissza, így a növény dúsabb ágrendszerű lesz, valamint virágokat, így bogyókat is csak az az évi vesszőkön hoz.

  • Szállított növény magassága: 40 – 60 cm
  • Várható kifejlett magassága virágzáskor: 1,5 – 2 m
  • Virágzási idő: július – augusztus
  • Ajánlott ültetési távolság: 1.5 m
  • Kiszerelés: 2 literes konténer
Tömeg 1.4 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart