CARYOPTERIS x clandonensis ‘Heavenly Blue’ – Keskenylevelű angol kékszakáll

1,750 Ft

A keskenylevelű angol kékszakáll egy középmagas növekedésű, dekoratív, lombhullató cserje. Fő díszítő értékét a nyár végétől kezdődő virágzása adja, kék virágait a beporzók is kedvelik.

Elfogyott

A keskenylevelű angol kékszakáll (Caryopteris x clandonensis ‘Heavenly Blue’) jellemzői:

A keskenylevelű angol kékszakáll egy középmagas növekedésű, sűrű bokrot alkotó lombhullató cserje. Enyhén aromás illatú levelei hosszúkásak, színük szürkészöld. Apró kékes virágait nagy tömegben hozza nyár végén, amik laza bugákba tömörülnek a hajtások végén. A száraz virágok télen is díszítő értékkel rendelkeznek. Igazi beporzóbarát növény, virágait előszeretettel látogatják méhek, pillangók. Ültethetjük cserjecsoportok előterébe, évelő ágyások hátterébe, de szoliterként is jól mutat.

A keskenylevelű angol kékszakáll (Caryopteris x clandonensis Heavenly Blue’) igényei és gondozása:

Napos fekvést igényel, csak kevés árnyékot tolerál. Kedveli a tápanyagban gazdag, könnyen felmelegedő, laza talajt. Jól tűri a szárazságot, de száraz időben mérsékelt öntözést igényel. Betegségek, rovarok ritkán támadják. A pangó vizet nem tűri. Igénytelen, nagyon könnyű tartású növény. Kora tavasszal alapos vágjuk vissza, virágait az idei hajtásokon hozza.

  • Szállított növény magassága: 40 – 60 cm
  • Várható kifejlett magassága virágzáskor: 0.8 -1 m
  • Virágzási idő: augusztus – szeptember
  • Ajánlott ültetési távolság: 60-100 cm
  • Kiszerelés: 2 literes konténer
Tömeg 1.4 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart