Sale!
,

CLEMATIS montana ‘Grandiflora’ – Hegyi iszalag

2,950 Ft

A hegyi iszalag egy népszerű kúszónövény, ami akár 5-6 méteres magasságot és szélességet is képes befutni. A ‘Grandiflora’ iszalag korai virágzású, fehér virágokkal rendelkező, könnyű nevelésű fajta.

Elfogyott

A hegyi iszalag (Clematis montana ‘Grandiflora’) jellemzői:

A hegyi iszalag egy csavarodó szárú, akár 5-6 méteres hosszúságot is elérő, lombullató kúszó cserje. Sötétzöld levelei hármas egységekből állnak. A ‘Grandiflora’ fajta egy RHS díjas növény, májustól tömegesen hozza fehér virágait, amik szinte beborítják a növényt. A hegyi iszalagok az egyik legkönnyebben nevelhető iszalagok, ezért tökéletes választás kezdő kertészeknek, vagy az iszalagoknak egyébként kevésbé ideális paraméterekkel rendelkező helyekre is. A hegyi iszalagnak minden esetben erős támasztékra van szüksége, hiszen az idővel elfásodó tövek nehezebbé válnak. Tökéletes választás kerítések, pergolák befuttatására.

A hegyi iszalag (Clematis montana ‘Grandiflora’) igényei és gondozása:

Ültessük napos helyre, de tövét tartsuk árnyékosan, nyirkosan. Ehhez például jó megvalósítás, ha a hegyi iszalagunk töve köré virágzó évelőket, vagy alacsony termetű cserjéket ültetünk, amik beárnyékolják annak tövét. Szereti a tápanyagban gazdag, semleges, vagy enyhén savanyú laza talajt. A hegyi iszalag az iszalag félék 1. metszési csoportjába tartozik: korai virágzású, nem igényel kifejezett metszést, akár évekig is szépen fejlődik metszés nélkül is. Virágait az előző évi hajtásokon hozza, így ha mégis szeretnénk enyhe alakító metszést végezni rajta, vagy az elöregedett részeket frissíteni, akkor azt minden esetben közvetlenül a virágzás után tegyük, így még tud friss hajtásokat hozni abban az évben, amik következő évben virágot is tudnak hozni.

  • Szállított növény magassága: 70 – 100 cm
  • Várható kifejlett magassága virágzáskor: 5 – 6 m
  • Virágzási idő: május – június
  • Kiszerelés: 2 literes konténer
Tömeg 1.4 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart