COTINUS coggygria ‘Royal Purple’ – Bordó levelű cserszömörce

3,950 Ft

A bordó levelű cserszömörce egy 2-3 méter magasra növő, lombhullató díszcserje. A ‘Royal Purple’ fajta bordó levélzetével, valamint rózsaszínű bugáival díszíti kertünket.

Elfogyott

A bordó levelű cserszömörce (Cotinus coggygria ‘Royal Purple’) jellemzői:

A bordó levelű cserszömörce egy 2-3 méter magas, lombhullató díszcserje. A ‘Royal Purple’ egy RHS díjas növény. Kerekded levelei egész évben lilásvörös színűek, bár a fiatal levelek még fakó zöldes árnyalatúak. Nyári virágzásakor  jellennek meg a növényen a jellegzetes rózsaszín vattacukorra emlékeztető bugák, amiket a meddő virágok alkotnak, a bugák belsejében rejtőznek az apró sárga virágok. A rózsaszín bugák még az elvirágzás után hetekig a növényen maradnak. Önállóan ültetve mutatós szoliter, de cserjecsoportokban remekül társítható örökzöldekkel, vagy évelőágyások hátterében is alkalmazhatjuk.

A bordó levelű cserszömörce (Cotinus coggygria ‘Royal Purple’) igényei és gondozása:

Napos fekvést igényel. Talajra kevésbé érzékeny, megfelelő számára a laza, átlagos tápanyagellátottságú talaj. A már több éves tövek remekül viselik a szárazságot is. Metszeni nem szükséges, de ha alakító metszést szeretnénk végezni, azt kora tavasszal tegyük.

  • Szállított növény magassága: 50 – 70 cm
  • Várható kifejlett magassága virágzáskor: 2 – 3 m
  • Kifejlett szélesség: 1 – 1,5 m
  • Virágzási idő: május – június
  • Kiszerelés: 2 literes konténer
Tömeg 1.4 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart