,

MUHLENBERGIA capillaris – Vattacukorfű

2,150 Ft

A vattacukorfű (Muhlenbergia capillaris) az amerikai prériken őshonos évelő fű. Magyar nevét jellegzetes, vattacukorra emlékeztető rózsaszín, felhőszerű bugavirágairól kapta.

Elfogyott

A vattacukorfű (Muhlenbergia capillaris) jellemzői:

A Muhlenbergia capillaris, amelyet általában vattacukorfűnek nevezünk, egy csomót alkotó, évelő díszfű, amely vonzó nyári lombozatáról és látványos, rózsaszínű virágfelhőiről ismert. Bugavirágzata kezdetben rózsaszínű,  majd az ősz folyamán rézszínűre fakul. Észak-Amerika préri vidékein őshonos. Önmagában ültetve is remekül mutat, de bátran társítsuk évelőkkel, más díszfüvekkel is. Préri stílusú kertek autentikus díszfüve.

A nemzetségnevét Gotthilf Henry Ernest Muhlenberg (1753-1815) amerikai evangélikus lelkész után kapta, aki amatőr botanikus volt.

A vattacukorfű (Muhlenbergia capillaris) igénye és gondozása:

Legszebben teljes napsütésben fejlődik, de a félárnyékot is tolerálja. Talajjal szemben toleráns, kedveli a laza homoktalajokat. Közepes vízigényű, de miután kellően begyökeresedett, jól viseli a szárazságot is. A téli csapadéktól óvjuk, ilyenkor érdemes a levélzetet összekötni, majd kora tavasszal teljesen visszavágni.

  • Virágzási idő: július – szeptember
  • Ajánlott ültetési távolság:  80 – 90 cm
  • Várható magassága virágzáskor: 60-80 cm
  • Cserépméret: 2 literes konténer
Tömeg 1.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart