,

PENNISETUM alopecuroides ‘Black Beauty’ – Évelő tollborzfű

1,850 Ft

A tollborzfű (Pennisetum) egy évelő díszfű, aminek keskeny, felfelé törő levelei sűrű csomókban fejlődnek, A ‘Black Beauty’ fajta fekete bugáit nyár végén hozza.

Elfogyott

A fekete virágú tollborzfű (Pennisetum alopecuruides ‘Black Beauty’) jellemzői:

A  ‘Black Beauty’ tollborzfű egy évelő díszfű, aminek keskeny, felfelé törő levelei sűrű csomókban fejlődnek.  Fekete bugaszerű virágzatát nyár végén hozza. A virágok üvegmosó kefére emlékeztetnek. Igazán mutatós akár szoliterként, akár tömegesen ültetjük. Megfelelő méretű dézsában is nevelhető. Látványos megjelenésének és extrém szárazságtűrésének és kis gondozási igényének köszönhetően népszerű választás utcafrontokra, napsütötte kertrészekre. Jól illeszkedik mind a modern stílusú minimalista kertekben, mind a romantikus, vidéki hangulatú kertekben.

A fekete virágú tollborzfű (Pennisetum alopecuruides ‘Black Beauty’) igényei és gondozása:

Legjobban a teljesen napsütötte helyet kedveli, de a részben félárnyékot is tolerálja. Miután kellően begyökeresedett nagyon jól tűri az extrém szárazságot, de nedvesebb, jó vízáteresztő talajban is nagyon szépen fejlődik. Tél végén vágjuk vissza az előző évi leveleket és a virágzatot.

Virágzási idő: nyár vége – ősz
Ajánlott ültetési távolság: 80 – 90 cm
Várható magassága virágzáskor: 80 – 90 cm
Cserépméret: 1,5 literes konténer

Tömeg 1.3 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart