PHILADELPHUS ‘Manteau d’Hermine’ – Törpe jezsámen

1,750 Ft

A ‘Manteau d’Hermine’ törpe jezsámen egy alacsony növésű, kompakt formájú lombullató cserje. Tavasz végén hozza illatos, dupla fehér virágait.

Elfogyott

Kategória: Címkék: , ,

A jezsámen (Philadelphus ‘Manteau d’Hermine) jellemzői:

A ‘Manteau d’Hermine jezsámen egy kompakt méretű lombhullató cserje. Sűrű hajtásrendszerű, a hajtások elegánsak ívesek. Ovális, lándzsás leveleinek széle enyhén fogazott. Telt virágait május-júniusban hozza, a virágok 2-4 cm nagyok, parfümös illatúak. A fajta létrehozója Victor Lemoine, francia növénynemesítő aki az 1800-as évek végén mutatta be, a ‘Manteau d’Hermine azóta is népszerű és keresett fajta, RHS díjban is részesült. Kis mérete miatt ültethetjük cserjetársítások előterébe, vegyes ágyások középső részében évelőkkel társítva.

A jezsámen (Philadelphus ‘Manteau d’Hermine) igényei és gondozása:

Napos, félárnyékos helyre ültessük. Megfelelő számára az átlagos tápanyagtartalmú, laza talaj. Vízigénye is átlagos, jól viseli a szárazabb időszakokat is, ilyenkor a mérsékelt öntözést meghálálja. Virágait az előző évi hajtásokon hozza, így virágzást követően vágjuk vissza, így nagyobb virághozamra számíthatunk a következő évben. Ha szeretnénk teljesen megfiatalítani a bokrot, akkor a föld felett vágjuk vissza a hajtásokat a virágzás után.

  • Szállított növény magassága: 20 – 40 cm
  • Várható kifejlett magassága virágzáskor: 1 m
  • Kifejlett szélesség: 0.9 -1.2 m
  • Virágzási idő: május – június
  • Kiszerelés: 2 literes konténer
Tömeg 1.4 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart