Sale!
,

SEDUM SUNSPARKLER® ‘Dazzleberry’ – Varjúháj

1,320 Ft

A varjúháj elmaradhatatlan évelője a fenntartható kerteknek. Rendkívül ellenálló a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak, így mind a téli mínuszokat, mind a nyári aszályos forróságokat magabiztosan vészeli át. Nemcsak strapabíró mivolta, de szépsége miatt is remek választás.

Elfogyott

A varjúháj (Sedum SUNSPARKLER® ‘Dazzleberry’) jellemzői:

A ‘Sunsparkler Dazzleberry’ varjúháj egy lágyszárú, terülő, talajtakaró évelő. Pozsgás levelei szürkéslilák, ciklámen színű, csillag alakú virágait augusztus – szeptember tájékán hozza rövid szárakon. Lombja enyhe teleken örökzöld. Virágait beporzók is kedvelik. Remekül illik sziklakertekbe, kőedényekbe, de napos területekre tömegesen ültetve talajtakarásra is alkalmazhatjuk. Napos évelőágyakban is könnyen társítható más évelőkkel, díszfüvekkel.

A varjúháj (Sedum SUNSPARKLER® ‘Dazzleberry’) igényei és gondozása:

A többi varjúhájhoz hasonlóan könnyű gondozású, hálás növény. Teljes napsütésben érzi magát a legjobban, kevés félárnyékot még jól tolerálja, de akkor nyurgább, szétesésre hajlamosabb lesz a bokor. Talajban nem válogatós, a lényeg, hogy jó vízelvezetésű legyen, mert a pangó víztől elpusztulhat. Kevés vizet igényel, miután kellően begyökeresedett a helyén, a nagy szárazságot is jól viseli.

  • Virágzási idő: augusztus – szeptember
  • Ajánlott ültetési távolság: 30 – 40 cm
  • Várható magassága virágzáskor: 15-20 cm
  • Cserépméret: 14 Ø  konténer
Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart