VIBURNUM rhytidophylloides ‘Willowwood’ – Ráncoslevelű bangita

2,550 Ft

A ‘Willowwood’ ráncoslevelű örökzöld bangita egy terebélyes méretű, erős ágrendszerű örökzöld díszcserje. Télen is díszítő virágbimbóival, örökzöld ráncos, bókoló leveleivel egyedi megjelenést ad kertünknek.

Elfogyott

Kategória: Címkék: , ,

A ráncoslevelű örökzöld bangita (Viburnum rhytidophylloides ‘Willowwood’) jellemzői:

A ‘Willowwood’ ráncoslevelű bangita 3-5 méteres magasságot elérő, örökzöld cserje. Terebélyes, erős ágrendszerű cserje. Jellegzetes sötétzöld levelei nagyméretűek, bőrszerűek, mély ráncolatokkal. Májustól hozza nagyméretű, tenyérnyi virágzatba tömörülő apró, fehér, illatos virágait. Érdekessége, hogy a virágbimbók már előző év őszén feltűnnek a hajtásvégeken, és egész tél folyamán díszítik a növényt. Termései enyhén mérgezőek, de ezzel ritkán kell számoljunk, mivel termést csak nagyon ritka esetben érlel.  Nem önporzó, csak bizonyos bangita fajok képesek a beporzására.

A ráncoslevelű örökzöld bangita (Viburnum rhytidophylloides ‘Willowwood’) igényei és gondozása:

Napos, félárnyékos helyre ültessük. Tápanyagban gazdag, laza talajt igényel. Átlagos vízigényű, de tartós szárazság idején mindenképp gondoskodjunk rendszeres öntözéséről. Metszést nem igényel, időnként az elszáradt, rossz állásban növő hajtásokat, ágakat vágjuk ki.

  • Szállított növény magassága: 60 – 80 cm
  • Várható kifejlett magassága virágzáskor: 3 -5 m
  • Kifejlett szélesség: 2 – 3 m
  • Virágzási idő: május – június
  • Kiszerelés: 3 literes konténer
Tömeg 2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart